torsdag 24 oktober 2013

White Trash, ett bra namn...

Nu har även jag fått uppleva det som många fruktar när de kör bil, nämligen att den helt och hållet tuppar av och vänligt stannar när man är på en hård trafikerad väg där man inte får parkera... Jag var på väg hem i min bil White Trash från Malibu Country Mart, som är ett litet shoppingområde i Malibu med svindyra affärer och mysiga caféer osv. Jag mötte en finsk tjej som heter Jessica där och som också bor i Malibu. Hon tog bussen dit och det tänkte jag också göra först. Men jag skypade med mina vänner Louise, Sofia och Fanny och kom inte iväg i tid, så jag tog bilen, vilket jag inte skulle gjort... Men tur var väl det så det inte hände på ett ännu värre ställe. Jag ville testa min nya GPS som jag köpte i tisdags och den fungerade utmärkt. Det är en Garmin och den fungerar i Sverige också om jag laddar ner kartorna för Sverige.

Jag träffade Jessica runt 11.15 och vi fikade på Starbucks (jag åt en pytteliten portion havregrynsgröt, vilket jag inte beställer igen). Sedan vandrade vi vidare och vi hamnade på Ralphs där jag faktiskt hittade en kanelbulle som jag var tvungen att köpa ;) Jag har sprungit väldigt mycket denna veckan så jag tänkte att jag förtjänar det. Den var supersliskig och söt, så den slår verkligen inte en hembakad svensk kanelbulle. Åh vad jag saknar nybakta kanelbullar med mjölk. Det är nog något av det första jag ska göra när jag kommer hem till Sverige. Det andra är att be mormor baka en blåbärspaj men hemmagjord vaniljsås :D

Nu kom jag lite off track igen. Jag ska komma till saken. Jessica började jobba runt 2 och ville vara säker på att hon kom hem i tid utan att behöva stressa så hon tog en buss redan vid 1. Jag började inte jobba förrän 3 så jag stannade där en timme till i brist på annat. Jag körde hem och när jag var ca 100 meter från gatan där jag bor började bilen vibrera och lamporna slutade fungera. Den var helt död och jag körde in mot kanten. Jag var så himla nära hemmet, men ändå så långt borta. Jag ringde AAA direkt eftersom jag vet att de kan hjälpa mig. AAA är ett företag som hjälper till när bilen går sönder eller liknande och kan bärga iväg ens bil när man behöver det. Jag skulle börja jobba vid 3 och klockan var 2.15 så jag var hyfsat stressad. En man stannade och frågade om jag behövde hjälp och han var verkligen hjälpsam, men han hade inga startkablar så han kunde inte hjälpa mig. Jag väntade ett tag till och till slut kom AAA-killen. Han försökte först hjälpa mig genom att ansluta sin bärgningsbil med min och försöka hoppa igång den så att säga med startkablar. Det fungerade till en början. Den startade, men efter någon minut var den helt död igen. Han fick alltså bärga bilen hem till mitt hus. Eftersom jag är medlem i AAA och den bärgades mindre än 7 miles så får jag det gratis, vilket hade kostat en mindre förmögenhet om jag inte var det. Jag kom tillbaka drygt 10 minuter för sent, men det kunde varit värre.

Han berättade vad jag behövde fixa med min bil. Jag blev mindre chockad. Först berättade han att han kunde se en läcka till vänster om motorn och som droppade ner på drivewayen, vilket jag inte sett tidigare. Han sa också att han såg en läcka på ett annat ställe. Sedan sa han att "the gasket" behöver bytas ut. Själva grejen kostar runt 9 dollar, men att sätta dit den med professionell hjälp kan kosta runt 400 dollar.. Det den gör är att stoppa motoroljan från att läcka ut och det betyder att jag alltid måste hålla koll på hur mycket olja jag har så motorn inte pajar helt. Han sa att han haft en bil i två år med en trasig gasket och att han bara fyllde på olja hela tiden. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med den saken. Jag har haft "check the engine light" lysande ett bra tag, sedan jag köpte bilen faktiskt och jag har försökt fixa den tre dagar den här veckan, men alla dagar har det varit för snålt med tid så jag har inte hunnit göra det. Jag skulle gjort det idag, men det var tre bilar före mig så jag åkte aldrig dit, så det var tur att jag ringde och kollade först. Så snart jag fixat batteriet och jag har tid och de har tid ska jag se till att kolla upp mina läckor. Det kommer kosta mig 150 dollar att kolla upp och sedan får vi se vad reparationerna går till.. Att bilen skulle bli så här dyr att underhålla hade jag inte riktigt tänkt mig. Lite pengar visste jag, men inte så här mycket.

Jag oroar mig ändå inte så mycket. Jag vet att det kommer ordna sig och bli bra till slut. Om en vecka träffar jag några saknade familjemedlemmar och det ska bli helt underbart! Tur att de ska hyra en bil ;)


4 kommentarer:

  1. Ibland är det mindre roligt att ha bil. Detta med gamla bilar är inte så kul. Men jag tror att det ska gå bra för dig. Men du hade verkligen tur att du var så nära hemmet och att de kunde komma snabbt.
    Hoppas allt fixar sig!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänker inte köpa mig en gammal skruttbil igen om jag inte är tvungen... Jag tänker vänta tills jag har råd med en rejäl en eller inte köpa bil alls ;) Jag är glad att det gick så bra som det gick. Jag kom undan ganska billigt ändå. Nu slipper jag oroa mig för varningslampan som lyste innan också :) Kram

      Radera
  2. Det är på misstagen lär sig. Så skönt att det ordnat sig så bra. Hoppas att den sköter sig i fortsättningen. Mitt tips är att byta namn till Vita pärlan eller något positivt i stället, då får du nog bilen på gott humör :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hoppas jag med :) Haha jag tänkte döpa den till något fint först, men White Trash var roligare. Dessutom kallade Sofia deras bil för the purple pearl så det går ju inte ;)

      Radera