onsdag 6 november 2013

Las Vegas Baby!

Nu har äntligen min 9 dagars långa semester börjat! Vi började igår med att umgås med värdfamiljen en stund på morgonen och sedan runt 11 påbörjade vi vår roadtrip. Pappa körde, Erik höll koll på GPSen och kollade döda vinklar och jag pratade om vad vi måste se. Jag har fått en massa tips om vad vi borde se från en kompis som var där förra helgen. Han tipsade också om ett hotell som de bodde på som låg vid the Strip, som är den kända gatan med alla sevärdheter på. Det heter Super 8 och vi bokade en natt där. Hotellet är helt okej, rummen är fräscha och sängarna sköna. Vi har gratis Wifi, vilket pappa alltid är glad över ;)
Vi kom fram till Las Vegas ca 15.30 och vi började med att shoppa på ett stort outlet. De hade i princip alla stora kedjor så som Converse, Michael Kors, Ralph Lauren, Swarowski, Aldo, Steve Madden osv osv... Jag tänkte att om jag inte köpte så mycket kan jag unna mig ett par converse eftersom de är halva priset mot vad det kostar i Sverige. De kostar 45 dollar, vilket är ca 300 kr. I Sverige kostar dem 700 kr. Jag köpte inget mer än en present till pappa; en fickplunta med Las Vegas på. Det fick bli hans födelsedagspresent. När vi kom till converse-butiken provade jag svarta och vita låga converse men jag köpte faktiskt inga. Jag har tänkt jättelänge att jag ska köpa mig minst ett par, men jag har nog tröttnat lite på converse. Erik och pappa köpte lite saker. Vi käkade kinesiskt och sedan åkte vi vidare till vårt hotell. Vi chillade på rummet i knappt en timma och sedan klädde vi upp oss lite. Vi gick först in i kasinot/hotellet Flamingo som jag sett från filmer, så som Djungel George. Pappa och Erik spelade lite på en enarmad bandit och jag stod jämte och tittade på. Vakterna var inte så stränga där så de kollade inte våra ID. Sedan ville jag gå vidare till lite olika hotell som jag blivit tipsad om att se. Vi såg hotellet The Morage, som är ett mycket exklusivt hotell. Utanför hade de en vulkanshow med vatten och eld. Det var mäktigt.

Sedan gick vi runt och såg hotellet Treasure Island på litet avstånd. The Venetian gick vi in i och såg gondolerna och vattnet. De försökte efterlikna Venedig, vilket inte nådde ända fram, men arkitekturen var fantastiskt vacker. Vi gick också förbi Ceasars Palace, där filmen The Hangover utspelar sig. Alla byggnader var gigantiska och mycket imponerade. Vi gick till Bellagio och såg deras fontänshow. Jag lade upp ett filmklipp därifrån på mitt instagramkonto om ni är intresserade av att se det. Jag tror att det är vid Bellagio och fontänerna som grabbarna från Oceans eleven står och planerar deras planer i en av filmerna. Fontänshowen var nog den bästa höjdpunkten på dagen. Mitt emot, på andra sidan gatan var Planet Hollywood och Paris. Där står en miniatyr av Eiffeltornet, vilket jag tycker är lite roligt. Efter fontänshowen började vi gå tillbaka mot hotellet, men vi tog en annan väg hem än när vi gick dit. Vi såg hotellet New York-New York när vi gick den vägen. Vi kom hem runt 10 på kvällen och köpte frukost på 7 eleven till dagen efter. Pappa och Erik som fortfarande är jetlagged har gått och lagt sig runt 7 på kvällen tidigare så jag är glad att de orkade hålla sig vakna med mig. 

Jag vaknade runt halv 7 som vanligt dagen efter så jag hade tid att skriva detta blogginlägg. Om ett par timmar bär det av mot Grand Canyon, men först vill vi ta kort vid skylten som säger "Welcome to the fabolous Las Vegas."













4 kommentarer:

  1. Jag vet inte vad jag ska skriva, kommentarer känns överflödiga. Jag kan tänka mig att det är lite som när vi forbomkring som galningar för att se så mycket som möjligt i London. Till slut var man mätt på allting. Men jag hoppas att ni tar det lite lugnare, njuter av att vara tillsammans och hinner smälta alla intryck. Kram och hälsa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi gjorde väldigt mycket, särskilt de första dagarna, men vi hann med att slappa en hel del också. Jag såg inte kommentaren förrän nu och nu har de åkt.. Men du ser dem nog snart ändå :) Kram kram

      Radera
  2. Jisses vad mycket ni hinner med. Blir trött av att läsa allt. Härligt att du äntligen har några dagar ledigt.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja vi hann med en hel del, nu är det mesta av resan uppe på bloggen. Hoppas att vi hinner med en hel del när ni kommer med, men kanske inte åker så långt då ;) Hoppas allt är bra med er! Kram

      Radera