torsdag 28 november 2013

Thanksgiving

Hej bloggen!

Jag ska inte skriva sådär jättemycket om dagen, men jag kan berätta att vi faktiskt lagade en ganska stor Thanksgiving-middag till slut, även att vi inte tänkt göra det först. Jag lagade mashed sweet potatoes (sötpotatismos), klyftpotatis, butternut squash, brussel sprouts (brysselkål), broccoli, majs, gröna ärtor och EN HEL KYCKLING I UGN!!! Det var första gången jag tillagade det och det var ganska roligt att kleta runt med kycklingen och slafsa bort köttet. Jag fick dessutom köra wish bone-leken med ett av barnen, men jag förlorade, så jag fick inte göra en önskan. Sedan blev det pumpkin pie till efterrätt. Jag tog ungefär en centimeters slice bara för att smaka hur den smakar som varm och jag gillar den bättre kall måste jag säga. Jag fuskade lite med vårt förbud, men jag tycker att det var okej eftersom jag tog så lite ;) Jag har dessutom sprungit en mil i förrgår, gått/sprungit en mil igår och gått/sprungit 6 km och kört styrka idag. Så jag tyckte att jag kunde mig få unna mig en liten slice, det är ju trots allt bara Thanksgiving en gång om året...

onsdag 27 november 2013

Härlig novembermorgon

Idag var det riktigt low tide (lågt tidsvatten) och då tog jag tillfället i akt att springa längs med hela långa stranden vid Zuma Beach. Jag sprang precis jämte vattnet för första gången sedan jag flyttat hit. Jag brukar alltid springa på den asfalterade gångbanan längs med stranden, så det var kul med lite ändring. När jag kom ner till stranden tog jag av mig skorna och började gå. Jag gick i cirka 3 km och sedan sprang jag 4 km och sedan gick jag drygt 3 km igen. Det blev över 10 km idag igen och jag tänkte först bara gå för jag ville vila mina ben, men det var så svårt att låta bli. Nu är de trötta och ska vilas resten av dagen. Det var fantastiskt att se alla lyxiga hus som ligger på stranden och jag undrar hur mycket de kostar... Jag skulle nog aldrig i hela mitt liv kunna spara ihop till den summan, om jag inte blir läkare eller nåt, och det tänker jag inte bli. Himlen var också vacker idag och den skiftade lite gult längs med horisonten. Jag var ute mellan 8-10 på morgonen, och jag stannade en hel del och tog kort. Sanden glittrade, vågorna rullade försiktigt in mot stranden, fågelmåsarna skrattade och pelikaner flög över mitt huvud. Här får ni en liten inblick i min morgon i bilder. (Dålig kvalité och ger inte verkligheten rättvisa som vanligt).












tisdag 26 november 2013

Nytt liv? Ja, vi får väl se...

Som jag nämnde igår har jag, Filippa och Sara sagt att vi ska ha ett sötsaker-förbud i en månad framåt. Jag har lyckats bra hittills (i tre dagar) och jag känner mig jätteglad över att äntligen ha bestämt mig! Nu ska jag försöka äta mer rätt och hålla träningen på samma nivå som tidigare. Idag är jag väldigt nöjd med min träningsinsats. Jag sprang 10 kilometer på under en timma! Jag trodde att det skulle ta mycket längre tid i och med att jag inte sprungit en mil mer än en gång förut och jag visste inte ens om jag skulle orka. Det gick bra första 5 kilometrarna, sedan började det bli tungt. Det var stekande sol och motvind på vägen tillbaka, men jag var så målmedveten i slutet att jag fortsatte trots att jag hellre ville stanna och spy lite. Sista två kilometrarna sprang jag med 5.43-tempo, vilket jag inte trodde att jag skulle orka innan. Det slutade på 59 minuter blankt och jag hoppas att jag kan slå det senare. Nu ska jag bara slappa och ta de lugnt tills jag börjar jobba igen.

Jag åkte iväg för att lämna in bilen innan, men bilmekanikern berättade att han hade så många bilar att fixa före Thanksgiving att han inte kunde fixa min bil innan helgen. Jag kanske behöver bilen i helgen så jag valde att vänta med att fixa den. Det är inget stort problem med bilen och den kör bra, men jag vill ända att det ska fixas. Det får helt enkelt bli nästa vecka. Jag var också inne på banken för att lösa in en check, men fick tråkiga besked där också. Checken var inte giltig, så jag måste be om en ny. Jag åkte alltså helt i onödan till Cross Creek när jag istället kunnat chilla hemma. Jag var ganska frustrerad måste jag säga, men jag försökte skaka av mig det. Förutom dagens negativitet, har jag blivit mycket bättre på att ta dagen som den kommer, och inte stressa upp mig för minsta problem. Jag blev faktiskt inte så jätteförbannad när bilen visade den lilla gula varningslampan igen, jag kände det nästan på mig. Det är skönt med en sådan inställning och jag slipper att oroa mig. Jag var mycket sämre på det i början. Hoppas att en mer positiv och spontan Elina kommer hem till Sverige, för det tror jag att jag är för tillfället! :) 
På bilderna ser ni en trött Elina och min första inbakade fläta någonsin! Har aldrig riktigt försökt innan. Den blev ganska ful, men det håller i alla fall undan håret.





söndag 24 november 2013

Horseback riding och mycket MYCKET mer!

Jag borde nog skriva en hel del, men får se hur mycket jag orkar och kommer ihåg som hänt sedan sist. Det har varit en väldigt händelserik vecka med mycket "slösande" av pengar och mycket bilåkande. I onsdags åkte jag till Santa Monica över dagen och träffade en finsk tjej som pratar svenska. Vi shoppade och käkade kinesiskt. Det blev ingen mer mat för min del på den dagen, var så sjukt mättande. Jag tvättade på bilen på väg hem som sagt.

På torsdagen åkte jag till Filippa igen och jag hämtade upp henne och Sara och vi åkte till Westwood tillsammans. Sara är en svensk au pair som bor i Venice. Vi shoppade lite på Victoria's Secret eftersom vi får en present i december om vi gör det som är värd mellan 10-50 dollar att handla för och det tackar man ju inte nej till ;) Vi åt varsin sallad på California Pizza Kitchen, men vi suktade alla efter pizza haha ;) Vi försöker alla att vara lite nyttigare just nu och vi får väl se hur länge det håller. Jag ska försöka att inte äta några sötsaker fram till julafton. Det är en månad från och med idag. Idag på luciaövningen till exempel hade vi fika som vanligt, men jag åt inte en enda kaka, mycket ovanligt för att vara mig...

I fredags var jag ledig och jag träffade då Julia i Agoura Hills och vi åt på IHOP, International House Of Pancakes. Jag åt "fullkornspannkakor" med havregryn och nötter i tillsammans med äpple och kanel. Det var riktigt riktigt gott, men såklart inte så nyttigt. Det stod faktiskt skrivet hur många kalorier som var i varje måltid och Crepes var 1100 kalorier! Jag tänkte först ta det men ändrade mig när jag såg det ;) pannkakorna var runt 600 tror jag, inte så mycket bättre. Efter IHOP gick vi in i en liten musikaffär som hade flöjter, klarinetter, gitarrer, fioler, musikböcker med mera och jag blev faktiskt riktigt inspirerad och har spelat tvärflöjt nu för andra gången sedan jag kom hit... Jag borde verkligen spela oftare eftersom jag släpat med mig den hit.

När vi var klara där lämnade jag bilen där och hoppade in i Julias bil så körde vi tillsammans till Paramount Ranch. Det är en hästgård, eller vad man ska kalla det, med två olika trails som man kan rida på tillsammans med en ledare. Vi red på Paramount Ranch trail och det andra heter Malibu Creek. Paramount Range är en del av Paramount Studios och där har man alltså spelat in en del filmer. Såklart vilda västern-filmer med John Wayne. Det jag kände igen var den lilla byn som Dr Queen är inspelad i. Det var jättemycisgt att rida igenom det. Vi red tillsammans med ett annat par som var runt 45 skulle jag tro. En kvinna med riderfarenhet och hennes man som såg föga intresserad ut av hästar. Det var ganska kul att se en smårund, förvirrad medelålders man sitta upp på en häst. Jag red på en jättefin vit och brunfläckig häst vid namn Gracie och Julia hade en snäppet större häst som heter Paint. Han hade samma färger, men var mer brun än vit. Ridläraren gav oss simpla instruktioner om hur en häst fungerar. Hur man svänger, saktar in och ökar farten. Hon berättade att hästarna är väldigt lugna och skulle inte göra en fluga förnär. Alla hästar vet var man går och de går efter varandra på ett led. Hon berättade att hästen som den erfarna riderskan skulle rida var den lugnaste och att han bara vill äta när de går på stigen. Riktigt så var det inte. Han var ganska irriterad under ridturen och frustade. När vi i slutet av ridturen kom fram till en liten creek (liten damm typ) började han stegra i det knähöga vattnet. Jag blev helt förskräckt och hoppades att hon visste vad hon höll på med, för det var ett bra tag sedan hon hade ridit senast, hade hon berättat tidigare. Hon lyckades hålla sig kvar på hästen och komma ut ur vattnet med hästen. Jag tycker själv att det var läskigt att rida ner i vattnet för min häst vill aldrig riktigt ta samma väg som de andra. Jag överlevde i alla fall, trots att jag bara suttit på en häst en gång och varit fruktansvärt allergisk mot hästar när jag var yngre. Jag nös en gång under ridturen och en hel del i bilen på väg tillbaka, men annars var det helt okej. Jag hade tagit en allergitablett innan och det måste jag göra nästa gång jag rider med. Jag vill testa åtminstone två till. En i Topanga som ska vara bra och en i Los Angeles i Will Rogers State Park.

Efter ridturen åkte jag och Julia hem till Julia och bytte om. Vi väntade i någon timma på hennes kompis Izzy och sedan åkte vi alla tre och handlade på Ralphs. Vi handlade in ingredienser till en riktig hemlagad middag för en gångs skull. Vi brukar bara käka ute när vi träffas, men nu var Julia ensam hemma så vi kunde utnyttja hennes kök som vi ville. Tillsammans lagade vi morotsoppa med curry och vit sparris (läskigt, jag kom bara på det engelska ordet asparagus först...). Vi lagade också butternut squash (vet inte om det finns någon svensk översättning, men det är en slags avlång pumpa) tillsammans med sötpotatis i ugn. Till efterrätt hade vi en äppetkakstårta typ med glass och frukt. Det var riktigt gott och det tog lite längre tid än vanligt, menså värt det. Efter middagen tittade vi lite på bilder från Izzys roadtrip till Palm Springs och Joshua tree, ännu en resa jag skulle kunna tänka mig att göra. Sedan åkte jag hem för alla skulle upp tidigt dagen efter.

På lördagen fick jag reda på morgonen att jag också var ledig så jag skrev till typ 7 olika personer om de var lediga och efter mycket vel fram och tillbaka bestämde jag mig för att gå på Sindey's thanksgiving-"fest". Hennes värdfamilj skulle hålla en stor thanksgiving-fest där hon och några kompisar skulle sitta barnvakt. Jag trodde inte att det skulle vara så jobbigt, men det var 13 barn att hålla reda på och vi var 5 tjejer som tog hand om dem. Två av dem var 2 månader, två var 1 år och sedan var resten mellan 2-8 år skulle jag tro. Det var lite kaos, men det var över ganska fort som tur var och vi fick bra betalt. Vi fick även äta av deras goda thanksgiving-mat och det var kul att testa typisk amerikansk mat. Det var sötpotatis, potatismos, kalkon, någon pumpa-gojs, pumparavioli och säkert mer som jag inte kommer ihåg just nu. Efterrättsbordet var helt sjukt. Jag önskar att jag tog ett kort på det. Det var nog minst 10 olika sorters pajer/tårtor och de hade två olika sorters kakor plus en massa cupcakes som Sindey bakat och dekorerat. de var helt gudomligt fina! Jag var bara tvungen att testa lite olika och det mesta av det jag smakade var gott.


Idag har jag jobbat på morgonen och sedan gått på luciaövning och sedan jobbat igen. Luciaövningen var mysig som vanligt, men vi var väldigt få för många trodde att det var inställt. Vi som var där fick i alla fall prova ut våra lusselinnen och kransar så nu ligger de i säkert förvar i min garderob. Vi sjöng lite också och nu känns det som om alla nästan sitter. Godmorgon-låten är den jag kan sämst så nu blir det hårdträning i tre veckor framåt. Nu orkar jag verkligen inte skriva mer. Kan nämna att jag förmodligen ska på bio imorgon och se Catching fire klockan 11 på dagen. Som jag har längtat! :) Sedan blir det att spara... Okej en sista grej: Jag, Filippa och Sara ska ha ett godis/kak/chips/glass/annat onödigt slisk-löfte från och med imorgon tills julafton, en hel månad! Jag ska försöka hålla er uppdaterade och hoppas att det går bra, jag måste verkligen bättra mig!








onsdag 20 november 2013

Gratis biltvätt

Äntligen har jag tvättat min bil! Det tog bara 3 månader innan jag lät lilla White Trash tvättas och förvandlas till en skinande skönhet igen. Hon var så vit, blank och fin när jag köpte henne och nu var det verkligen dags. Jag dammsög den lite inne i bilen, men jag hade inte skräpat ner så mycket. Passagerarsätet var mycket värre än förarsätet vilket säger en hel del om hur renlig jag är.. Eller hur mycket mina vänner kan skräpa ner ;)

Jag köpte julkort idag och julfrimärken! Jag hittade ett par riktigt amerikanska kort och ett annat som jag skrattade högt åt. Ett av dem är redan skrivet (det roliga), men det känns lite väl tidigt att skicka det. Det tar ca 5 dagar tror jag för att det ska komma fram så jag kan vänta ett tag till.

Långt nere i arkivet hittade jag en gammal luciabild som mamma tagit. Jag ville hitta en gammal julbild, men det här var det närmsta jag kunde hitta. Men sedan hittade jag en ännu mer julig bild som jag älskar. En klassisk: Nu-ska-vi-ta-en-bild-på-barnbarnen-och-tomten-och-visa-hur-glada-vi-är-bild. Vissa lyckas bättre med leendet än andra...

tisdag 19 november 2013

Livet på en pinne

Just nu känns det faktiskt riktigt bra. Jag har haft ett par helt underbara stunder med barnen och jag har haft en hel del ledigt idag mitt på dagen. På min lediga tid hann jag gå och springa, skypa med mamma och åka och hälsa på Filippa. Det var jättekul att skypa med mamma. Det känns som om det var igår jag skypade med henne men sen när jag tänkte efter hade det redan gått en vecka! Vi försöker skypa en gång i veckan i alla fall, men det har det nog inte blivit riktigt tyvärr. Hos Filippa lagade vi svenska pannkakor och åt nutella och frukt till. Jag har aldrig testat nutella på pannkakor innan faktiskt och det var ju rätt gott, men väldigt mäktigt. Jag har knappt ätit nutella överhuvudtaget innan nu när jag tänker efter. Men jag ska försöka att hålla mig undan från det. Vi tittade på fotbollsmatchen Sverige-Portugal genom livestream på hennes dator. Det var första fotbollsmatchen jag sett sedan jag kom hit till USA. Sverige förlorade efter en ledning med 2-1 som de under en minut spelade bort då Ronaldo fick göra två snabba mål och därmed hattrick i matchen. Zlatan bjöd visserligen på två fina mål, men det räckte inte hela vägen. Sist förlorade de med 1-0 mot Portugal, små och retliga marginaler. Det var inget som slog ned mitt humör, jag bryr mig inte lika mycket om fotbollen när jag är här av någon anledning.

Som en avslutning kan jag berätta att de filmade på Zuma Beach (som vanligt) när jag var ute och gick. Jag såg även att någon byggt ett väldigt fint sandslott som jag var tvungen att ta kort på. Ha det fint!

PS: Hittade två roliga sidor som jag lätt kan relatera till och skratta åt:

http://sweden.se/culture/10-things-to-know-about-swedish-food/

http://thoughtcatalog.com/chelsea-fagan/2013/10/the-23-hardest-things-about-moving-home-after-living-abroad/




söndag 17 november 2013

Lucia är snart här!

Hej igen! Vill bara säga att det med säkerhet blir luciatåg för min del på Shrine Auditoirum den 15e december! Är jättetaggad :D Jag får även träffa nya kompisar genom denna aktivitet och det blir ett litet avbrott från den amerikanska kulturen och jag får komma tillbaka till Sverige för en stund. Jag träffar även min barndomsvän på dessa möten vilket jag tycker är jättekul. Jag har inte så mycket ledig tid att utnyttja så det gäller att göra det bästa av det. Bilderna är från luciamorgonen förra året, då jag gick upp tidigt för att lussa i gymnasiets luciatåg, då jag var luciakandidat. Det känns ibland som om det var mer än ett år sedan, medan vissa stunder känns det som om det var igår... Jag ska inte låta alltför sentimental nu, utan hålla fast mig vid den glädje jag känner för tillfället. Det är verkligen jättekul att få den här möjligheten, för det är inte lätt att få allt att gå ihop. Min värdmamma har varit schysst att ge mig ledigt några söndagseftermiddagar så jag kan genomföra detta. Det ryktas om att det är Alexander Skarsgård som ska kröna Lucian... Dessutom ska den "kända" gitarristen John Hult ackompanjera oss under vissa låtar, vilket ska bli mycket spännande. Julkänslan börjar sakta men säkert infinna sig...





torsdag 14 november 2013

Bilfix igen men jag mår bra!

Nu när jag kommit in i vardagen måste även träningsrutinerna komma tillbaka. Jag fick en GPS-klocka av pappa och den har jag testat tre dagar i rad nu. Idag blev det även lite styrketräning för jag hade en lång rast. Jag ha även hunnit skypa med pappa och lämnat in bilen på lagning. Det kostade 110 dollar att bara byta ut tanklocket.. Och då är det inte ens säkert att det är det som är felet. Min avgasrenar-lampa lyser och det kan bero på en hel del olika saker, men jag valde att kolla det billigaste och mest troliga alternativet först. Det kan också vara en läcka i systemet men att kolla upp det kostar runt 100 dollar plus 100 dollar i arbete. Den förra bilägaren sa att bensinlocket var dåligt och det var därför lampan kom på så jag hoppas det stämmer. Jag ska köra runt med den ett tag och sedan får jag se om den börjar lysa igen... I så fall blir det en massa pengar igen. Jag har en ganska dålig handbroms också som borde åtgärdas, men det får bli nästa gång. Det kan nog kosta upp mot 400 dollar det med. Förutom att det är tråkigt att lägga en massa pengar på bilen så mår jag bra. Fast jag fick bidrag av pappa till reperationer vilket är guld värt! Tack! :) 

Jag går och springer längs med stranden och nu är det ännu roligare när jag har min nya klocka. Jag ska även låna den tredje boken i Hunger Games-serien på biblioteket och de är så otroligt spännande! När jag inte har haft en bok att läsa de senaste dagarna har jag istället kollat ifatt Idol från Sverige. Jag hejar på Elin! Jag har även kollat igenom vilka filmer man kan se på internet, vilket jag inte gjort sedan jag kom hit, så lite filmtittande blir det nog mer av när trilogin är slut.

Vädret är, för er som undrar och vill bli lite avundsjuka, helt underbart! Det är drygt 20 grader här i Malibu och sol i princip varje dag. I Los Angeles är det ännu varmare, men det är för varmt för mig. Malibu passar mig utmärkt. 




måndag 11 november 2013

Nu har de åkt

Nu har mina älskade familjemedlemmar åkt. De sitter just nu och väntar på sitt plan på LAX. De har skrivit till mig att de saknar mig redan och jag känner detsamma. En helt underbar tid har vi haft tillsammans den senaste tiden, trots jetlag, trots dålig sömn och trots svår bilkörning. Vi har hunnit med en hel del och ändå haft mycket tid till att slappa och spela kort. Vi spelade ungefär 15 omgångar Gin Rummy och varje omgång tar drygt en halvtimma. Att se Grand Canyon, Las Vegas och Hollywood-skylten är en sak, men att spela kort med sina nära och kära har för mig varit något det bästa på hela resan. Erik har varje gång halvprotesterat, för han vill hellre titta på sin mobil, men innerst inne vet jag att hann ville spela. Jag och pappa "tvingade" honom att spela och de första fem gångerna vann hann nog samtliga. Vi spelade till och med ett par omgångar idag innan de åkte. Nu kommer det ta minst 8 månader tills vi kan göra detta igen. Jag är glad för den tid jag fått och det kommer nog ta ett par dagar innan jag kan smälta att de har åkt. Det tog några dagar att faktiskt inse att de är här och att jag var ledig. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer om nu, mer än att jag längtar tills mamma kommer hit också. Det ska bli så kul att få visa henne mitt nya hem och omgivning. Hur vi ska klara oss med bil är en annan historia. Lyckas jag sälja bilen innan de kommer måste någon av dem hyra bil. Lyckas jag inte sälja den kan vi köra runt i den, men med risk för att det blir trångt, varmt och lite svårstartat... Jag visar ännu fler bilder från resan för er som inte tröttnat ;)
















söndag 10 november 2013

9 dagar av frihet

 Slutet. Nu har pappa och Erik befunnit sig på min sida av Atlanten i nästan två veckor. De senaste åtta dagarna har jag varit tillsammans med dem varje sekund. Vi började vår resa på söndagen då vi körde till Las Vegas. Där shoppade vi på ett stort outlet, gick på sightseeing på The Strip och chillade. Måndag morgon åkte vi till Williams och övernattade där. På tisdagen spenderade vi mestadels av dagen vid Grand Canyon och vi sov sedan ännu en natt i den lilla, charmiga staden. Pappa köpte även en cowboyhatt, som han ville att jag skulle nämna igen ;)

På onsdagen påbörjade vi "hemresan" mot LA och vi stannade i Barstow och övernattade så att pappa slapp köra hela vägen på en dag. Vi var där redan runt 2 så vi insåg att vi faktiskt skulle kunnat kört hela vägen på en dag. Hotellet var ganska trevligt och de hade den bästa frukosten tycker jag, så helt bortkastat var det ju inte ;)

På torsdag morgon åkte vi till LA och då tänkte vi först åka till Hollywoodskylten. Vi hade ingen exakt adress så vi hittade såklart inte ända fram. Vi fick dock se den på håll och de var ändå inte så intresserade av att komma närmare och ta kort. Själv kan jag ju åka dit igen. Jag åker säkert dit nästa år också när mer av familjen kommer och hälsar på. Det kan ju vara kul att spara något. När vi inte hittade till skylten kom vi hel plötsligt till Universal City som också ligger i närheten. Vi bestämde oss för att vi lika gärna kunde gå in på Universal Studios denna dagen när vi ändå var där. Vi kom dit runt 12 och det stängde redan vid 17, men de tyckte att det var nog med tid. Vi åt en god sallad och sedan gick vi till inträdet för att betala den hutlösa summan... Över 80 dollar styck, men nu har jag årskort också så jag kan gå dit igen gratis när jag vill det här året. Vi hann med en hel del på de timmar vi hade. Vi åkte en Studio Tour där vi fick se en massa skjul där filmer blivit inspelade och där det pågår inspelningar. Vi fick också åka på Wisteria Lane, gatan där alla desperata hemmafruar bor och även en 3D-show med King Kong. Det sistnämnda var det bästa på turen. Vi åkte också på en 3D-tur där vi befann oss i filmen Mumien. Där åkte vi berg och dal-bana i mörker, vilket var jätteroligt. En tredje 3D-åktur gjorde vi i filmen Transformers värld. Det var en riktigt häftig upplevelse som inte kan beskrivas. Erik sa att det var det bästa på hela resan. Vi såg också en Shrek-film i 4D, vilket innebär att vi upplevde fysiska effekter när vi tittade på filmen också. Åsnan nös på oss och spindlar kröp vid våra ben. Det näst sista vi hann med var en show där de visade hur man gjorde olika effekter på film. Det allra sista var en djurshow där vi blev underhållna av kända djur från olika filmer. Hunden som spelar Marley i filmen Marley And Me var där till exempel. De var oerhört disciplinerade många av dem och en av hundarna kunde hoppa på bakbenen ganska bra till och med.

På fredagen åkte vi ner till Santa Monica beach och hängde där en sväng och solade mitt bland hundratals fiskmåsar. Vi åkte sedan till Venice beach för att titta på alla lustiga människor... Vi gick förbi människor som sålde marijuana, som de alltid gör där, och konstnärer som målat annorlunda motiv. Erik köpte en t-shirt och jag köpte ett par solglasögon. Vi åkte till Cheesecake Factory i Beverly Hills på eftermiddagen och käkade gott. Till efterrätt blev det såklart Cheesecake som vi alla fick ta med hem i en box. Gott och onyttigt- det kan beskriva vår mat hela veckan faktiskt. Att jag behöver skärpa mig framöver är en stark underdrift...

På lördagen åkte vi till Griffith Park och observatoriet som finns på toppen av Hollywood hills. Därifrån såg vi Hollywood-skylten ganska nära och vi såg många människor som gick på bergen i skyltens riktning. När mamma kommer hit kanske vi går upp dit. Inne på observatoriet fanns olika skärmar att titta på om solen, stjärnorna och annat spännande i rymden. Man kunde också se över downtown LA från observatoriet, men på grund av all smog såg vi mest bara dimma och några fina kort blev det inte direkt. Det är nog mäktigt att se det på kvällen dock, så det ska jag nog göra någon gång. På förmiddagen åkte vi även till gatorna med stjärnor, Walk of fame. Det var mycket fler stjärnor än vad vi trott och vi kände inte igen en tiondel av dem. Där vi gick såg vi mest gamla skådisar och regissörer och pappa kände igen en del i alla fall. Vi såg Michael Jackson och hittade till slut Marilyn Monroe, men sedan kände vi oss nöjda. När vi var tillbaka på hotellet hade vi några timmar att slappa innan nästa stora event. Pappa och jag gick ner till hotellets pool som var väldigt kall. Pappa badade ändå men jag nöjde mig med att bada fötterna.

Vi köpte mackor på Subway och käkade på eftermiddagen och sedan tog vi bilen till Staples Center som ligger i närheten av hotellet. Vi såg Los Angeles Kings möta Vancouver Canucks från rad 13, vilket var en otrolig upplevelse. Vi köpte alla kepsar i shoppen innan matchen och jag och pappa köpte även mössor. Nationalsången var mäktig och applåderna efteråt var öronbedövande. Det jag tyckte var lite dåligt var när Canadas nationalsång sjöngs, då buade halva publiken. De buade även när Canucks hade pucken. Inte så sportsligt enligt mig. Matchen slutade 5-1 till Kings så publiken var mer än nöjda. Inte så spännande men det var en fantastisk upplevelse ändå. På söndagen gjorde vi inte så mycket. Vi åkte på en turistbuss i Beverly Hills med min au pair-grupp på morgonen. Vi åkte längs med Rodeo Drive och bland gamla kändisars hus. Guiden var en gammal brittisk dam och hon berättade mest om det hon själv tycker är spännande. Efter turen åkte vi till nästa hotell vi skulle stanna på som ligger i Woodland Hills. När vi checkat in åkte vi iväg för att shoppa lite i Topanga mall som ligger i närheten. Erik köpte skor och jag fick två alldeles för dyra julklappar av pappa och Erik. Av Erik fick jag en ryggsäck och av pappa en GPS-klocka. Nu är jag väldigt taggad på att ge mig ut och testa den. Vi spelade kort resten av eftermiddagen/kvällen på hotellrummet. Vi bjöd också pappa på lunch/middag i gallerian eftersom det var fars dag. Det var kul att han var här på fars dag så vi båda kunde vara med honom. Idag ska de åka hem... Jag vill inte! Då börjar jobbet igen, vilket är kul ibland såklart. Men att vara ledig i 9 dagar i sträck kommer inte hända igen förrän nästa år i juli. Kommer sakna mina pojkar oerhört när de åker hem, men deras erbjudande att följa med dem hem tackar jag nej till ;)