lördag 11 januari 2014

Dödspass på gym, ny bekantskap och kändisspaning

Nu har vardagssysslorna kommit igång igen efter jullovet och det känns helt okej. Jag skrev in mig på att testa gymmet i en vecka i onsdags, även att jag är ganska förkyld. Jag orkade inte vänta längre... Det är ett specialerbjudande just inu, $50 per månad i tre månader och sedan $100 i månaden. Jag kan gärna betala $50 i månaden men när det kommer till $100 känns det inte värt längre. Det blir så mycket dyrare om jag väljer att ta klasser som de har också. Annars är det runt $60-$70. Jag gymade i onsdag i en timma och det kändes helt okej. Mina armar skakade och magen värkte. Dagen efter träffade jag en kompis i Santa Monica och vi gick längs med den långa stranden och tjötade. Sedan åt vi kinesisk lunch på ett ställe jag inte testat förut. Det var nog första gången jag testade något så starkt här i USA. De är annars ganska mesiga med kryddor. Jag gillade det.

Igår gick jag till gymmet efter att jag blev avsläppt en bit ifrån. En bra uppvärmning tänkte jag. Det blev nog ungefär 1,5 kilometer med mycket uppförsbackar. När jag kom fram hade jag lite tid innan klassen började så jag värmde upp ännu mer med att spinna. Det blev cirka en halvtimma. Jag körde lite magövningar och sedan gick jag en trappa upp för att vara med på kickboxning. Jag förväntade mig stora starka män som skulle slå hårt och var lite nervös, men när jag kom upp väntade bara en 60-årig kvinna. Det kom en kvinna till i 40-års åldern som också var med på passet, så vi var bara tre deltagare. Ledaren var en 25-30-årig man som pushade oss till max. Eftersom vi bara var tre var det svårt att fuska, vilket var väldigt frestande när det var så jobbigt. Vi började med tre minuters hopprep och efter det följde en timmas hård träning med endast två ynka 30 sekunders vila.. Jag var helt slut efteråt. Det kändes lite skrämmande att jag blev så trött, men samtidigt väldigt bra. Jag trodde att jag var i bättre form än vad jag var. 

Jag kan inte bestämma mig om jag ska signa upp mig på gymmet eller inte... Jag kan också springa på stranden och göra styrkeövningar hemma helt gratis. Men det år alltid mer motiverande när man har ett gymkort och man känner mer press att åka och gyma. Efter gympasset gick jag till ett smoothie-café som ligger i närheten. Jag träffade två amerikanska tjejer som är från Israel där. Vi pratade ganska länge och de var jättetrevliga. Jag gav dem tips på en hike i närheten som jag gillar och de testade den efter vi sagt hejdå och de gillade den jättemycket. Jag hoppas att jag kan träffa dem igen för jag känner inte särskilt många amerikaner. Det är mest au pairer jag umgås med men jag vill lära känna fler amerikanare. Efter smoothien gick jag hem och det blev drygt 5 km promenad. Sedan var det dags att börja jobba. Jag var ganska trött när jag gick och lade mig igår.. Men också väldigt nöjd! 

Nu har jag sådan sjuk träningsvärk! Jag har nog aldrig varit så här stel. Jag känner mig fyra gånger så gammal som jag är. jag kan böja mig ned med nöd och näppe... Jag hade stora svårigheter att ta mig ur sängen imorse. Jag kunde knappt röra mig. Jag älskar sådan träningsvärk. Det betyder att jag faktiskt tagit i ordentligt! :)

Imorgon är jag ledig från klockan 1 och då ska jag först träffa en av de israeliska/amerikanska tjejerna och käka lunch. Det ska bli kul jag får se vad jag hittar på efter det. Det blir förmodligen Santa Monica med Filippa eller någon annan kompis, beroende på vem som kan. Jag ser fram emot morgondagen. Idag jobbar jag på och solar på min rast i det fina vädret. Det är lite kallare nu, runt 15 grader, men med solen som lyser på känns det varmare. 

Jag kan ju också nämna att jag träffade Patrick Dempsey igår och imorse. Nu har jag sett honom tre gånger och igår sa han hej. Det är så kul att bo bland världskändisar och se att de är precis som vanliga människor. Han börjar bli gråhårig och ser lite äldre ut nu än vad han gör i serien Gray's Anatomy.

6 kommentarer:

  1. Du är grym vännen! Kämpa på ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha en dag i veckan får räcka.. I alla fall när förkylningen drar igång ordentligt. Tack kämpa på du också! :) <3

      Radera
  2. Håller med, du är verkligen inte dålig! Var får du motivationen ifrån? Tips?
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här gången var det inte svårt. Det är jättedyrt med gym här och jag ville passa på när det är gratis haha ;) Jag gillar dessutom inte att köra i min bil längre så mycket... Kram

      Radera
  3. Du försöker verkligen träna, även om det är svårt. Att du orkar hålla på som du gör är verkligen strongt. TÄNK om man hade lite av ditt go, attans vad glad jag skulle bli.

    Roligt att kändisarna är som vi, grå och intetsägande till vardags. Hi hi
    kram på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har varit väldigt dålig på sista tiden och det märker jag när jag väl gör det. Jag har en faslig torrhosta så jag har inte kunnat utnyttha min "prova på i en vecka"-lapp mer än de två gångerna jag nämnde... Det får nog bli springa längs med stranden och gå på promenader i bergen i Malibu i fortsättningen. Gym får bli mer hemma i Sverige sen :) Ja visst är det härligt att se kändisar mindre glamourösa än i filmvärlden? Man blir nästan chockad ;)
      Kramar

      Radera