måndag 10 mars 2014

Stranden och Orlando igen!

Nu ska jag fatta tangentbordet igen och skriva några rader tänkte jag. Jag skrev ganska utförligt om förra helgen och dess äventyr. Det var en riktigt bra helg enligt mig, även om vi fick lyssna på halvtråkiga kurser och vara ute i spöregn. Nu i helgen ändrades vädret drastiskt. Det har varit strålande sol och jättevarmt! Jag var ledig igår, söndag så jag var nere på stranden hela eftermiddagen. Jag fick en "trial" på Malibu Fitness, vilket innebar att jag fick testa på pass och att gymma i tre dagar på det gymmet. Jag började i fredags då jag testade ett TRX-pass ute i solen. TRX är övningar med band som hänger ner från en stång. Det är svinjobbigt och ganska kul. Jag stod mitt emot en tjej som såg ut att vara i min ålder och jag undrade om hon bodde i närheten. Efter passet när vi stod och stretchade gick Orlando Bloom förbi oss. Jag och tjejen mitt emot svimmade nästan... Vi tittade på varandra med stora ögon och mimade "Orlando Bloom?!". Det var andra gången inom loppet av en vecka som jag såg honom. Först vid Oscarsgalan och nu gymmet. Han är nyskild. Det är ödet! ;) Jag snackade med tjejen och vi ville båda ta kort, men shit vad pin att ta kort på någon annan bara sådär. Hennes pappa var med på passet och han sa till henne att hon inte fick ta kort, för det är skämmigt. De skulle upp till Sunlife, mitt favoritsmoothie-ställe och jag hängde på. Hennes pappa bjöd på en Brazilian bowl, vilket jag glatt tackade ja till. Amerikaner är väldigt schyssta och generösa måste jag säga! (I alla fall i Kalifornien). De insisterade på att köra hem mig men jag sa nej. Men sedan kollade jag på gym-schemat och insåg att ett pilates-pass precis skulle köra igång och frågade om de kunde köra mig till gymmet istället. De sa självklart ja så jag lyckades klämma in ännu ett träningspass på min rast. Passet var ganska jobbigt. Jag hade redan ont lite överallt från TRX-passet så det bidrog ju såklart till mer smärta. Sådan smärta har jag dock ingenting emot! Jag jobbade sedan resten av dagen och hela lördagen så jag kunde inte utnyttja min gratisdag då.

På söndagen var jag som sagt ledig så jag gick upp tidigt. Klockan ställdes om natten mellan lördag och söndag så jag gick upp klockan 6 "gammal tid" och alltså klockan 7 "ny tid". Förvirrande mamma, eller hur? ;) När jag gick upp och tittade ut genom fönstret gapade jag av förundran. Himlen fullkomligen sprakade av färger. Jag tog på mig mina fula gula foppatofflor och gick ut i bara pyjamasen för att se hela himlen. Hela himlen var täckt av små bollar av moln som var färgade i stark orange. Jag gick ut på andra sidan vägen och bara glodde. Jag tog ett par kort med min mobil, men det jag såg kunde verkligen inte fångas på bild. Helt fantastiskt.

Vid klockan 8 "ny tid" gick jag mot gymmet. Jag var med på ett spinning-pass med magövningar på slutet som höll på i 75 minuter. Det var riktigt svettigt och jobbigt... Vid 9.45 var det slut ocg jag bestämde mig för att testa det andra passet som erbjöds den dagen, nämligen yoga. Jag gillar yoga, men jag är bara på nybörjarnivå. När jag kom till passet säger instruktören att det är ett ganska tungt och hårt yogapass. Jag hade bara läst yoga och inte vilken slags yoga... Det stod 90 minuters advanced yoga. Jag kände mig som en dansare med två vänsterfötter, bambi på hal is, Bert Karlsson i högklackat, ja ni förstår... Det var tungt och ganska pin. Alla kunde rutinerna som rinnande vatten och jag kämpade med att komma ihåg ett par av dem. Det kändes bra efteråt i alla fall och det kändes som det mesta av träningsvärken jag hade kvar när passet började var borta efteråt. Idag har jag haft träningsvärk i nacke och axlar, vilket inte är så vanligt för mig. Yoga bara måste va bra för kropp och själ!

Efter alla pass gick jag upp till Subway och käkade en macka och sedan gick jag hem igen och duschade. Jag träffade 4 nya kompisar på stranden som Filippa och Sara känner och som är i min au pair grupp. Filippa och Sara skulle egentligen kommit, men de kunde inte till slut. Vi hade i alla fall en jättebra dag på Zuma beach med mycket sol och bad. Jag och Amanda, en au pair från Jönköping, badade fyra gånger och jag doppade mig varje gång vi gick ner till vattnet. SÅ mycket har jag inte badat sedan jag flyttade hit! Jag brukar vara i vattnet mer i vanliga fall, men här i LA är vattnet svinkallt, även på sommaren. Jag måste sluta vara sådan badkruka för det är så kul att bada och skrika när höga vågor kommer mot en.

På kvällen åkte vi först till Point Dume (med varsin smoothie i handen) och tittade ut över de fantastiska vyerna. Vi såg två sälar som satt på klipporna nedanför och ropade. Vi såg även delfiner tidigare på dagen och jag såg en massa delfiner idag när jag var ute och gick. Jag älskar delfiner! Efter Point Dume åkte vi till Paradise Cove. Det är en strand som har en fin restaurang precis vid vattnet. Jag har aldrig varit där förut, även att jag bor så nära. Vi såg ut över havet och såg den vackra solnedgången medan vi väntade på att få ett bord. Det var väldigt fullt och många människor väntade på bord. De sa att vi hade en väntetid på 1,5 timma för att få ett bord, men det tog "bara" 45 minuter. Det var svårt att välja för allt såg så gott ut. Vi valde till slut att dela på Calimari (bläckfisk) och Quasadillas med räkor inuti. De var båda fantastiska, men jag åt för mycket pommes.. Jag beställer aldrig pommes här i USA för jag käkar ju aldrig hamburgare, så jag antar att jag ville passa på. Jag ska signa upp mig för 3 månader i slutet av mars så har jag det till slutet av maj så får jag se om jag gymmar på sommaren eller inte. Ha det gott tills vi ses igen! :D








4 kommentarer:

  1. Dina helger är som vanligt fyllda med äventyr. Det är så bra att du tar tag i saker själv och inte behöver ha en kompis med hela tiden, sådant stärker. Men självklart vill man ju inte göra saker själv jämt för kompisar är ju jätteviktigt.... Och det har du ju också - massor! Kram :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det kan man ju säga ;) Jag söker efter något nytt att göra så fort jag har lite ledigt. Jag försöker bli bättre och bättre på att prata med folk och lära känna nya människor för det finns så mycket färgstarka och roliga karaktärer här! (Nej jag ska inte bli kompis med någon med dåligt inflytande) ;) Kramar

      Radera
  2. Vad kan man säga..... du har ju en helt underbar tillvaro!
    Här hemma kan jag ju läska dig med att det är heeeeeelt uuuuuunderbart vårväder.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har det jättebra just nu och det blir hela tiden bättre. Nu är sommaren på väg med stormsteg och jag har blivit solbränd ett par gånger nu. Jag hoppas att kunna åka till Laguna Beach i helgen med en massa kompisar, det får vi se då. Jag har sett och hört att det är fint i Sverige :) Grattis! Kram

      Radera