onsdag 18 december 2013

Lucia

Jag är lite seg på att uppdatera, jag vet ;) Jag kan ju berätta om vad som hände i helgen. Jag träffade Sara och hennes kompis i Santa Monica på lördagen och fick ta bussen eftersom min bil har gått sönder...När jag håller ner kopplingen stannar den där och vill inte gå tillbaka, så jag kan inte lägga i en växel, vilket betyder att jag inte kan köra bilen, vilket i sin tur betyder att jag måste bärga bilen till verkstaden. Det är alltid lika kul att äga den här bilen! Jag åkte till Santa Monica runt 1 och satte mig ute vid ett café för att vänta in Sara och Madeleine. Medan jag väntade läste jag i boken The Help (måste läsas/se filmen)! Det kom en svensk familj och satte sig vid bordet jämte och jag kunde inte låta bli att prata med dem. De var verkligen jättetrevliga, som alla svenskar är som jag träffat här. De bor i Marina Del Ray, vilket är en bra bit från där jag bor. De har bott här i några år och dottern är född här. Det är alltid kul att lyssna på olika livshistorier och diskutera amerikansk kultur och livsstil med svenskar. Jag nämnde bilproblemet för pappan och han berättade vad han trodde att det var och att det kunde kosta uppåt $1000 att fixa. Det hoppas jag verkligen inte, om det blir så dyrt får jag nog fundera på att sälja den eller bara göra mig av med den. Jag vet inte, jag får se.

Jag träffade Sara och Madeleine och vi shoppade lite, jag tittade på Uggs, men de är ganska dyra, runt $140 så jag ska kolla upp om det finns billigare någon annanstans innan jag slår till. Om bilen inte blir så dyr, kanske jag köper dem ;) Vi käkade sedan på Barney's, vilket är en mysig amerikansk restaurang mitt i smeten på 3rd Street Promenade. Jag käkade pizza ute för andra gången sedan jag kom hit. Jag beställde en liten pizza, men den var INTE liten ;) Jag åt inte upp hela och jag behövde inte äta mer på hela dagen och då måste jag nämna att jag bara ätit  frukost innan och klockan var runt 4 pm.. Amerikanska portioner gör mig verkligen fet... Och allt detta socker! Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Nu är jag dessutom ordentligt förkyld så jag kan inte träna, får lite smått panik. Jag hoppas verkligen att jag kan gå ner lite när jag kommer hem till Sverige igen. Vi fortsatte fönstershoppa lite och vid 7.40 stod jag vid bussen och väntade på den sista bussen... Som aldrig kom. Den skulle komma vid 7.54, men den kom som sagt aldrig. Jag började fundera på taxi även att det kostar cirka $60 dollar, men jag kom inte på något bättre alternativ. En bulgarisk kvinna missade också bussen och hennes mobil hade inget batteri. Hon frågade om jag hade någon vän jag kunde ringa och den enda jag kunde komma på för tillfället var Manuel. Han svarade som tur var och han hade precis slutat jobba. Han sa att han kunde hämta oss och jag blev såklart jätteglad! Strax efter 9 hämtade han upp två småfrusna kvinnor, en på 19 år och en 70+. Hon berättade att hon är en professionell tennis coach och har tränat många stora tennisproffs. Ganska imponerande må jag säga och hon spelar än. Men hon jobbar som nanny och bor hos familjen hon jobbar hos, precis som jag. Hon betalade $20 till Manuel, mycket generöst och jag skulle inte betala något! Tack för det! ;)

På söndagen var den stora dagen här! Jag och 23 andra tärnor har övat i flera veckor inför uppträdandet i Shrine Auditorium. Jag samåkte med en svensk mamma från Malibu och vi anlände vid 8.30, en halvtimma innan utsatt tid. Vi gick in och tittade runt på de olika stånden som folk plockade med. Under dagen såldes svenska, norska och finska delikatesser, julsaker och andra små roliga saker. Jag ville köpa glögg, men i glöggbaren sålde de bara glögg med alkohol i. Jag funderade också på att köpa en semla, men jag var så mätt efter jullunchen vi hade mitt på dagen så jag hoppade över det. Jag köpte i alla fall en svensk delikatess som jag saknar, nämligen lussekatter. Jag köpte 6 stycken för $8, vilket inte var så farligt. Jag har två lussekatter kvar. Två gick åt redan första kvällen för jag lät min värdfamilj smaka på dem. Nu till luciatåget. Det första var klockan 12 på dagen och det var sjukt många som kom och tittade! Har ingen siffra direkt, det var så svårt att uppskatta, men över 1000 pers var det i alla fall. Britt Eklands dotter krönade lucian som det var utlovat från början. Det gick jättebra och vi sjöng fint. Borgmästaren av Beverly Hills hälsade på oss och frågade om hans son kunde delta i luciatåget för han kan de flesta låtarna. De pratar båda bra svenska och jag hade ingen aning om att borgmästaren var från Sverige sedan innan. Hans son var 7 år tror jag och så söt! Han satt tyst och snällt i soffan med sina bruna ögon, manschettknappar i guld, sin kostym och en liten Beverly Hills pin på bröstet. Det andra luciatåget gick också jättebra. Vi blev alla lite besvikna på kröningen dock. Vi hade fått höra att Steve Angello skulle kröna lucian, men han var dubbelbokad så hans fru Isabel Adrian och deras dotter kom istället. Jag såg också en annan svensk Hollywoodfru i publiken Lena Jolton, så nu har jag sett två svenska Hollywoodfruar. (Isabel till vänster på bilden och Lena Jolton till höger).

Efter luciatåget åkte jag, Filippa och Sara till Venice och bowlade tillsammans. Det var första gången i USA för mig och det var riktigt kul. Jag vet inte vem som vann till slut, men jag vet att jag hade rekordet på högsta poäng på en omgång. Jag kunde lyckligtvis åka hem med samma kvinna som skjutsade mig på morgonen så jag slapp chansa på att bussen kom. Jag kan sammanfatta helgen med ett stort leende. Det var en av de bästa helgerna sedan jag kom hit! :)







4 kommentarer:

  1. Hoppas verkligen att det ordnar sig med bilskrället ;D! Det är alltid lika tråkigt att slänga ut pengar så där bara.
    Vad roligt att du hade en härlig helg. Det gör att vardagen känns roligare också!
    Kram på dig xx

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu är den inne på lagning så jag får nog veta domen imorgon...
      Ja verkligen, minnen lever man länge på :) Kram!

      Radera
  2. Vilken grej du varit med om - det blir verkligen något att minnas. Det lät säkert jättefint om luciatåget. Jag hade mer än gäääärna varit där!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen! Men jag vet inte om det var lika mysigt som Hults ;) Vi sjöng väldigt vackert måste jag instämma, med trestämmigt på många låtar. Jag önskade också att du var där! :) Kramar

      Radera