tisdag 18 mars 2014

Sol, strand, annorlunda raggning, bilkrångel och kompisar!

Nu är det dags att skriva igen så det inte blir för mycket på en gång... Jag har jobbat mycket och varit ledig lite också och det är de lediga timmarna jag skriver om som vanligt. Det är då det händer grejer. ;)
Senast jag skrev var i måndags förra veckan och efter det har jag hunnit med en hel del när jag tittat tillbaka i almanackan. Det är alltid bra att skriva ner de stora grejerna man gör på en dag annars glömmer jag bort helt vad jag har gjort. I tisdags träffade jag Sara och Erika, två av mina svenska kompisar. Vi hikade vid Will Rogers State Park. Det är en vacker miljö runtomkring med hästar och en skön tystnad som man annars inte är van vid här i LA. Efter hiken åt vi varsin sallad på Barney's Beanery i Santa Monica och sedan tog jag bussen hem igen för att jobba. Det hann slinka ner en froyo innan bussen med... JAG SKA SLUTA!

På onsdagen hände det mycket igen. Jga jobbade bara lite på morgonen sedan var jag ledig resten av dagen för jag hade au pair-möte på eftermiddagen. Jag träffade Erika och Sara igen i Santa Monica och vi shoppade lite. Jag köpte mjukisbyxor, vilket jag saknat här. Jag har letat och letat men aldrig hittat de jag sökt och nu bara köpte jag ett par som jag tyckte var helt okej. Jag har använt dem ett par gånger och de är sköna. Lite för varma, men blir nog perfekta hemma i Sverige sen. Vi käkade lunch på Crêpe Café och var på stranden en bra stund. Det har varit underbart väder på sistone. Soligt hela tiden och varmare i luften. När de var tvungna att åka hem för att jobba låg jag kvar själv på stranden i Santa Monica en stund själv. Jag hörde då tre tjejer snacka svenska några meter ifrån mig. Jag frågade om de bodde här för det är alltid kul att prata med svenskar här. Det visade sig att alla tre hade varit au pairer i Santa Barbara för 8 år sedan. En av au pairerna sa att hon skulle bo här i ett år och sedan gifta sig för att kunna stanna, medan de andra bara skulle stanna i ett år. Det hade slutat med att en annan av tjejerna hade hittat en svensk-amerikan och gift sig med honom. Så en av tjejerna bodde här medan de andra bor numera i Sverige och kom för att hälsa på. Jag tycker att det är fantastiskt att de fortfarande kan hålla kontakten och det ger mig mer hopp om kontakten med mina svenska au pair-kompisar.

Jag gick till au pair-mötet vid 5, då det skulle börja. Jag kom dit en minut försent och jag var där helt själv. Jag var den enda au pairen där. Den enda som dykt upp var min nya LCC Lee som skulle hålla i mötet. Hon frågade om jag kunde hjälpa till och jag sa ja, men det fanns inget jag kunde göra så jag satte mig ned lite och väntade in fler människor. Det började trilla in fler efter någon halvtimme och sedan blev det nästan fullt inne på den lilla pizzerian. Jag började prata med en australiensk au pair. Det visade sig att hon känner många av mina svenska kompisar och jag vet att de har pratat om henne innan. Hon heter Rachel. Det är alltid kul att träffa nya kompisar och jag hoppas att jag kan träffa henne igen. Jag har hört flera gånger att jag låter australiensisk på min accent och jag frågade henne vad hon tyckte. Hon sa att jag låter lite australiensisk när jag pratar, men sedan kom hon på vad det var. Sydafrikansk dialekt! Jaha tänkte jag, som inte har en aning om hur deras dialekt är, men där har jag väl svaret.

Jag gick mot bussen vid 6.30 för bussen skulle komma vid 7. Den kom inte förrän 7.30... Medan jag väntade på bussen satte sig en kille jämte mig på bänken. Han pratade med en väldigt bred London-dialekt och frågade mig om mitt nummer. Jag blev väldigt paff. Mest för att det faktiskt inte var han som frågade utan hans fejk-morfar... Denna fejk-morfar var hans kompis som var utklädd till en gammal man. Han kom fram till mig och sa att hans barnbarn tycker att jag är söt och introducerade oss för varandra. En annorlunda raggningsteknik må jag säga....

Jag har sprungit och gått en hel del och jag har även gjort lite burpies efter att jag snackat med mamma som berättat att Blossom tyckte att de var bra. Så lättlurad man är ;) Men det är säkert bra. I lördags sprang jag på morgonen och sedan åkte jag bil till Venice. Jag skulle bara stanna i Santa Monica för ett ärende, men på väg uppför klippan precis innan Santa Monica får jag motorstopp och bilen startar inte... Jag sätter på varningsblinkers och ringer AAA. De svarar och säger att en bärgningsbil är på väg. Detta har hänt alltför många gånger nu... Men sedan kom jag på att detta hände i somras också och då löste jag problemet genom att öppna motorhuven och smälla igen den. Detta testade jag och vips så startade bilen! Den är sååå knäpp. Jag avbokade AAA och andades ut. Sedan träffade jag upp en kompis och tillsammans parkerade vi i Venice på samma gata. Där mötte vi även upp Sara som bor där. Vi gick alla tre ner till stranden i samlad trupp. Vi solade och badade flera gånger och jag hade en riktig toppendag! Vi tittade på folk som dansade på gatan vid Venice strand, köpte färsk frukt och jag köpte även en liten present till en speciell person... Vi käkade på Lemonade, ett riktigt bra lunch/fika/lunchställe. Vi käkade sedan middag på Johnnies Pizza senare på kvällen i Santa Monica. Det var en dyr matvecka förra veckan så jag får ta igen det genom att inte äta ute på ett bra tag. Jag ska även försöka hålla mig ifrån frusna yoghurtar... Det var Saint Patricks Day nu i måndags också så alla amerikanarna passade på att fira på helgen innan. Folk gick klädda i grönt överallt i Venice på kvällen när jag skulle köra tillbaka. Sara och Madeleine skulle ut på kvällen och fira dem med, och då önskade jag att jag var över 21. Jag skrev i början att det inte skulle bli så mycket, men det blev det visst ändå. Hoppas jag inte tråkade ut er allt för mycket. Puss och kram från varma, härliga Kalifornien! :)
(Tog nästan inga bilder i helgen, vilket jag såklart borde ha gjort, så blir bara lite random från vad jag fick med.)





måndag 10 mars 2014

Stranden och Orlando igen!

Nu ska jag fatta tangentbordet igen och skriva några rader tänkte jag. Jag skrev ganska utförligt om förra helgen och dess äventyr. Det var en riktigt bra helg enligt mig, även om vi fick lyssna på halvtråkiga kurser och vara ute i spöregn. Nu i helgen ändrades vädret drastiskt. Det har varit strålande sol och jättevarmt! Jag var ledig igår, söndag så jag var nere på stranden hela eftermiddagen. Jag fick en "trial" på Malibu Fitness, vilket innebar att jag fick testa på pass och att gymma i tre dagar på det gymmet. Jag började i fredags då jag testade ett TRX-pass ute i solen. TRX är övningar med band som hänger ner från en stång. Det är svinjobbigt och ganska kul. Jag stod mitt emot en tjej som såg ut att vara i min ålder och jag undrade om hon bodde i närheten. Efter passet när vi stod och stretchade gick Orlando Bloom förbi oss. Jag och tjejen mitt emot svimmade nästan... Vi tittade på varandra med stora ögon och mimade "Orlando Bloom?!". Det var andra gången inom loppet av en vecka som jag såg honom. Först vid Oscarsgalan och nu gymmet. Han är nyskild. Det är ödet! ;) Jag snackade med tjejen och vi ville båda ta kort, men shit vad pin att ta kort på någon annan bara sådär. Hennes pappa var med på passet och han sa till henne att hon inte fick ta kort, för det är skämmigt. De skulle upp till Sunlife, mitt favoritsmoothie-ställe och jag hängde på. Hennes pappa bjöd på en Brazilian bowl, vilket jag glatt tackade ja till. Amerikaner är väldigt schyssta och generösa måste jag säga! (I alla fall i Kalifornien). De insisterade på att köra hem mig men jag sa nej. Men sedan kollade jag på gym-schemat och insåg att ett pilates-pass precis skulle köra igång och frågade om de kunde köra mig till gymmet istället. De sa självklart ja så jag lyckades klämma in ännu ett träningspass på min rast. Passet var ganska jobbigt. Jag hade redan ont lite överallt från TRX-passet så det bidrog ju såklart till mer smärta. Sådan smärta har jag dock ingenting emot! Jag jobbade sedan resten av dagen och hela lördagen så jag kunde inte utnyttja min gratisdag då.

På söndagen var jag som sagt ledig så jag gick upp tidigt. Klockan ställdes om natten mellan lördag och söndag så jag gick upp klockan 6 "gammal tid" och alltså klockan 7 "ny tid". Förvirrande mamma, eller hur? ;) När jag gick upp och tittade ut genom fönstret gapade jag av förundran. Himlen fullkomligen sprakade av färger. Jag tog på mig mina fula gula foppatofflor och gick ut i bara pyjamasen för att se hela himlen. Hela himlen var täckt av små bollar av moln som var färgade i stark orange. Jag gick ut på andra sidan vägen och bara glodde. Jag tog ett par kort med min mobil, men det jag såg kunde verkligen inte fångas på bild. Helt fantastiskt.

Vid klockan 8 "ny tid" gick jag mot gymmet. Jag var med på ett spinning-pass med magövningar på slutet som höll på i 75 minuter. Det var riktigt svettigt och jobbigt... Vid 9.45 var det slut ocg jag bestämde mig för att testa det andra passet som erbjöds den dagen, nämligen yoga. Jag gillar yoga, men jag är bara på nybörjarnivå. När jag kom till passet säger instruktören att det är ett ganska tungt och hårt yogapass. Jag hade bara läst yoga och inte vilken slags yoga... Det stod 90 minuters advanced yoga. Jag kände mig som en dansare med två vänsterfötter, bambi på hal is, Bert Karlsson i högklackat, ja ni förstår... Det var tungt och ganska pin. Alla kunde rutinerna som rinnande vatten och jag kämpade med att komma ihåg ett par av dem. Det kändes bra efteråt i alla fall och det kändes som det mesta av träningsvärken jag hade kvar när passet började var borta efteråt. Idag har jag haft träningsvärk i nacke och axlar, vilket inte är så vanligt för mig. Yoga bara måste va bra för kropp och själ!

Efter alla pass gick jag upp till Subway och käkade en macka och sedan gick jag hem igen och duschade. Jag träffade 4 nya kompisar på stranden som Filippa och Sara känner och som är i min au pair grupp. Filippa och Sara skulle egentligen kommit, men de kunde inte till slut. Vi hade i alla fall en jättebra dag på Zuma beach med mycket sol och bad. Jag och Amanda, en au pair från Jönköping, badade fyra gånger och jag doppade mig varje gång vi gick ner till vattnet. SÅ mycket har jag inte badat sedan jag flyttade hit! Jag brukar vara i vattnet mer i vanliga fall, men här i LA är vattnet svinkallt, även på sommaren. Jag måste sluta vara sådan badkruka för det är så kul att bada och skrika när höga vågor kommer mot en.

På kvällen åkte vi först till Point Dume (med varsin smoothie i handen) och tittade ut över de fantastiska vyerna. Vi såg två sälar som satt på klipporna nedanför och ropade. Vi såg även delfiner tidigare på dagen och jag såg en massa delfiner idag när jag var ute och gick. Jag älskar delfiner! Efter Point Dume åkte vi till Paradise Cove. Det är en strand som har en fin restaurang precis vid vattnet. Jag har aldrig varit där förut, även att jag bor så nära. Vi såg ut över havet och såg den vackra solnedgången medan vi väntade på att få ett bord. Det var väldigt fullt och många människor väntade på bord. De sa att vi hade en väntetid på 1,5 timma för att få ett bord, men det tog "bara" 45 minuter. Det var svårt att välja för allt såg så gott ut. Vi valde till slut att dela på Calimari (bläckfisk) och Quasadillas med räkor inuti. De var båda fantastiska, men jag åt för mycket pommes.. Jag beställer aldrig pommes här i USA för jag käkar ju aldrig hamburgare, så jag antar att jag ville passa på. Jag ska signa upp mig för 3 månader i slutet av mars så har jag det till slutet av maj så får jag se om jag gymmar på sommaren eller inte. Ha det gott tills vi ses igen! :D








onsdag 5 mars 2014

Oscarsgalan live!

Ja nu har ännu en helg passerat och det var den regnigaste helgen jag varit med om här i Los Angeles. Jag har varit ledig fredag till söndag och har haft en massa kul. På fredagen träffade jag först Lauren, min amerikanska kompis. Hon hämtade upp mig och sen körde vi till smoothie-stället. Där köpte vi frukost. Hon tog en bowl och jag tog en liten vanilj-froyo med jordgubbar. Efter det gick vi en promenad där jag brukar springa. Det var mulet men det regnade inte. Vi kom tillbaka till bilen och tänkte att vi kunde åka till Agoura Hills och se på bio. Det var näst intill en mardrömsresa uppför bergen. Vi tog varsin bil för att hon skulle jobba sen i Agoura Hills. Det började dugga när jag började köra och ju längre jag körde desto mer ökade regnet. Det blev jätteimmigt i bilen, så jag såg knappt något. När jag satte på ACen blev det bättre så jag kunde se bättre. Jag vet att bilarna här är väldigt dåligt rustade inför regn så jag var orolig att jag skulle få vattenplaning. Jag kom fram hel till slut. Bion skulle börja 12.30 och vi var där vid 12.30, men helt plötsligt ändrade vi oss och bestämde oss för att äta lunch istället. Vi valde mellan Wood Ranch och Hugo's. Två helt olika restauranger. Wood Ranch är en lite exklusivare barbecue-restaurang med mycket ribbs och sånt. Hugo's är en nyttig vegan-restaurang. Jag valde Hugo's såklart. Vi fick vänta typ 20 minuter på bord, men som tur var behövde vi inte vänta ute. Det var storm utomhus och regnet öste ner. Vi blev blöta av att bara springa till restaurangen från parkeringen.
Vi delade på en förrätt. En exklusiv variant av Mac n cheese. Det var mozzarella, parmesan, gorgonzola och någon mer ost. Det var supergott! (Allt på menyn var inte veganskt). Till huvudrätt delade vi på quasadillas med sallad. Det var också jättegott. Vi satt på restaurangen ett tag och snackade. Sedan ringde jag min kompis Torun som är här i LA över helgen. Hon var i Santa Monica och vi bestämde att vi kunde mötas där. Så jag sa hejdå till Lauren och åkte sedan nedför bergen igen och vidare på PCH mot Santa Monica. Det tog ungefär en timma att köra. De satt på ett crêpe kafé och skulle precis beställa när jag kom in. Jag ville inte ha något men köpte en milkshake med smak av nutella. Den här helgen har varit helt galen med onyttig mat... Vi satt inne på kafét och snackade i 3 timmar tror jag. Det spöregnade utanför och det var varmt och mysigt där inne. Torun bodde i Venice med två kompisar till henne som är au pairer i Minnesota.De är jättetrevliga och det är alltid kul att träffa nya människor. Vi har umgåtts hela helgen. Vid 7.45 befann vi oss på bion för att se About Last Night med varsin froyo i handen som vi smugglat in. (ännu en gång säger jag att vi var onyttiga)... Froyon blev min middag. Efter bion körde jag hem dem och sedan körde jag hem. Jag var hemma vid 11.30. På lördagsmorgonen vaknade jag upp vid 6 och klädde på mig och packade ner det sista. Jag körde hemifrån 6.20 och hämtade upp mina vänner i Venice vid 7. Vi körde till Urth Café för att käka frukost. Jag åt en frukostburrito som var jättegod. Några minuter innan samlingsdags, 8.30, var vi framme och vi fick lämna av våra väskor och vid 9 började det första informationsmötet. Vi fick lyssna till en kvinna som berättade om helgen och reglerna som vi skulle följa. Efter mötet gick vi ut till bussarna som stod och väntade på oss. Jag hamnade i samma buss som Torun och Minnesota-tjejerna så jag hängde mest med dem hela dagen. Lördagen gick ut på att vi fick åka en guidad tur i LA och se de stora sevärdheterna. Vi stannade först vid Santa Monica Pier, där jag bara varit ca en miljon gånger. Vi käkade lunch på en nyöppnad pizzeria. Jag och Molly, en av tjejerna från Minnesota, delade på en pizza. Vi fick välja en baspizza och sedan valde man till toppingen. Vi tog en Margaritha med Parma-skinka och ananas. Mycket gott. Vi hade över 2 timmar på oss där tror jag och i slutet när vi skulle gå till bussen bestämde vi oss för att ta en frozen yoghurt på vägen (hahaha, vet att mina kompisar skrattar åt mig)... Vi fortsatte touren och stannade nästa gång vid Walk of fame. Det öste ner regn nu. Vi hade klarat oss i Santa Monica, men nu vräkte det ner som sagt. Vi sprang in på Starbucks för att gömma oss från regnet, gå på toa och såklart för gratis wifi.Vi åkte sedan vidare i bussen till the farmers market vid the grove. Det var mysigt och de sålde all möjlig slags mat. Vi stannade i en stor godisbutik där de har lösgodis!!! Jättegott lösgodis dessutom. Jag köpte mest chokladdoppade nötter. Jag köpte även rostade och saltade nötter vid ett stånd på marknaden. Allt var såklart jättedyrt, men ibland får det vara värt det.Sedan var det dags att ge sig av hemåt. Vi fick våra rumsnycklar och jag och Torun hade önskat varandra som rumskamrater, men vi hamnade ändå inte i samma rum. Det var okej för vi träffades ju hela tiden ändå.Vid 7.30 åkte vi tillbaka till Walk of fame med min lilla vita bil. Vi ville nämligen äta på en buffé som tjejerna testat några dagar tidigare. Det var jag, Torun och Minnesota-tjejerna som åkte. Det fanns mängder av fisk och skaldjur och sushi, men jag åt mest av det brasilianska och kinesiska. Det blev mest orange chicken och annan kyckling på tallriken- mums!Det var dessutom en stor efterrättsbuffé. Det fanns frozen yoghurt! Jag tog lite och dessutom frukter som jag doppade i en chokladfontän de hade. Det fanns dessutom ett antal amerikanska bakelser så som red velvet cake och tiramisu. Jag gillade ingen av kakorna jag smakade, men det andra åt jag glatt upp. Med paltkoma gick vi tillbaka till bilen och åkte hem till hotellet vid flygplatsen. Vi kollade upp gymmet de hade och bestämde oss för att mötas där dagen efter klockan 6 på morgonen för att hinna innan kursen började vid 8.30. Dagen efter ringde klockan vid 5.55 och jag klädde på mig och gick ner. Jag gymade i drygt en halvtimma sedan gick jag tillbaka och duschade. Jag gick ner och mötte Louise, den andra Minnesota-tjejen och vi gick tillsammans för att käka frukost. Hotellets frukost var en buffé och kostade 16 dollar, så vi skippade det. Utanför fanns McDonalds men vi gick lite längre, till Subway. Vi käkade och var tillbaka i god tid till 8.30 då vi skulle börja klasserna. Men de hade ändrat sig så klasserna började 9.30 istället... Vi gick alltså upp vid 6 för att gyma när vi kunde stannat i sängen en timma till. Klassen jag tog heter Personal Development och vi lärde väl oss en del, men det var inget speciellt. Vi masserade varandra i en timma under kursen. Vi gick runt pch bytte partner hela tiden pch vi var runt 40 pers därinne så det var många nya att lära känna. En av dem var Tanja som bor i Pheonix, Arizona och det var hennes familj jag nästan hamnade i. Världens är förbaskat liten.

Vi fick lunch på hotellet. Det var en kinesisk buffé som var riktigt god. Det var inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Jag trodde att de var snåla och skulle ge oss en macka eller något, men det blev bättre än så. Jag åt mycket orange chicken igen. Kursen fortsatte efter lunch och den var klar klockan 5 pm. Efter det hämtade vi packningen och sa hejdå till många. Jag, Josefin och två tjejer från Orange County som jag pratat med mycket under helgen bestämde oss för att försöka se kändsar från Oscarsgalan på kvällen. Man kunde åka till Hollywood och se dem gå in på röda mattan, men det var klockan 3 på eftermiddagen när vi alla var på kursen, så vi åkte istället till den största festen som var efteråt. Den kallas Vanity Fair. De största kändisarna kommer alltid dit efter själva Oscarsgalan. Vi såg många kändisar, men vi kunde inte urskilja vilka alla var. Vi stod på andra sidan gatan av där de gick in för vi fick inte stå närmare. Vi hade nog bästa platserna man kunde få, precis vid staketet. Vi såg limousiner och många svarta fina bilar rulla in. Kändisarna vi såg var bland annat Channing Tatum, Orlando Bloom, Ian Somerhalder, Harrison Ford, Bono, Lady Gaga och Jennifer Garner, Jag borde stått med penna och papper och skrivit ner alla kändisar vi såg för i efterhand ä'r det svårt att komma ihåg alla.

Vi missade Miley Curys och Ellen Degeneres, värdinnan för hela festen, men vi kunde inte stå där hela natten. Jag kom hem vid 12.30 och det tog en stund att åka. Jag skjutsade även hem Josefin på vägen tillbaka. Det var en jätterolig kväll med många skratt, förväntningar och glädjerop. Det bästa var såklart att se Channing Tatum. De flesta var svåra att känna igen på avstånd, men Tatum såg man direkt. Han är alla tjejers dröm.
(Kändisbilderna är tagna från Google.se)